Vilken intensitet i matchen Brynäs-Skellefteå

Kom för några timmar sedan hem från Gavlerinken och försöker smälta intrycken från matchen. Det är sällan jag sett en så intensiv match. Tempot var från början till slut högt. Och jag undrade efter 2:a perioden vilket lag som inte skulle orka att hänga med. Men även i 3:e fortsatte lagen i ett ursinnigt tempo.

Jag har tidigare skrivit att Skellefteå inte är lika vasst som i fjol men där har jag tänkt om. De visade takter som även i år kan räcka ända fram till finalen. Synd tycker jag det är inte bra att ett lag dominerar så mycket och länge i elitserien.

Hela matchen dominerades av det intensiva tempot där alla gav sitt yttersta. Skellefteå ledde efter 1:a med 1-0 vilket inte var orättvist men nog tyckte jag att Brynäsfemman backade för mycket mot eget mål innan målet. Vad jag minns så skedde det inte någon annan gång men en gång kan vara en för mycket. Skellefteå hade också en klockren stolpträff i perioden.

Brynäs försökte i andra men det är sällan man ser ett lag som var så effektiva att stoppa motståndaren i mittzon som Skellefteå i kväll. När Brynäs någon gång kom in i motståndarzonen så blev de omedelbart attackerade och fick sällan igång något bra passningsspel. Passningarna stoppades effektivt av motståndaren.

Bröderna Westerholm och Mannberg brukar snurra runt i motståndarzonen och störa eller spela ut mot mål men Skellefteå var det lag som för första gången neutraliserade dem totalt.

I andra kunde Olden kvittera efter ett fint anfall och det såg genast bättre ut. Sedan fortsatte matchen i samma intensiva stil och inget mål kom förrän i tredje då Skellefteå tog ledningen igen genom Broadhurst. Dessbättre kvitterade Zanetti i slutet av perioden och räddade därmed ett poäng till Brynäs.

Jag brukar kritisera hemmadomare men idag var det tvärtom. Domaren såg mellan fingrarna på Skellefteåspelarnas fula spel där de alltid fulspelade på gränsen och några gånger över det. Men inte blev någon av dem utvisade utom en gång. Däremot åkte brynäsare ut för liknade incidenter.

Det syntes tydligt på repriserna att Pesonen filmade sig till en Brynäsutvisning. Där har Bulan rätt. Överlag dålig domarinsats.

Det var en kämpamatch av bägge lagen och jämn. Brynäs gjorde en bra match mot en bra motståndare och alla gjorde sitt yttersta varför alla ska ha beröm för sina insatser. Varför vann då Skellefteå? Ja enligt vad jag tycker så berodde det på ett utmärkt försvarsarbete först i mittzon och i deras egen. Brynäs fick inte igång något riktigt spel i motståndarzonen även om målchanser fanns. Men de blev för det mesta för tama. Skellefteålaget var också bättre på att hitta varandra och kunde positionera sig bättre i Brynäszonen än vad Brynäs kunde i deras. Därför vann de.

Salmela fick 4 matchers avstängning och jag saknar honom i laget. Bertilsson saknas också och blir borta längre pga operation av en axel. Synd.

Det här inlägget postades i Okategoriserad av rollo. Bokmärk permalänken.

Om rollo

Har sedan i början av 90-talet haft säsongskort på Gavlerinken. Jag utger mig inte som nån hockeyexpert och det jag skriver är enbart mina funderingar och vad jag ser på matcherna. Jag är ingalunda objektiv utan en sann brynäsfan. Jag varvar brynäsfanatiska inlägg med lugnare och mer iaktagande och ibland kritiska. Hockey är den absolut bästa sporten. Fart och fläkt. Höjdpunkten var guldet för Brynäs under våren 2012 och 1999. Kommer också ihåg 1993 då Dackell avgjorde mot Luleå. Hoppas få uppleva guld igen. Kanske den här säsongen?

En reaktion på “Vilken intensitet i matchen Brynäs-Skellefteå

  1. Mycket bra sammanfattat!!
    Skellefteå var liiite bättre igår och tyvärr får de även domarna med sig i avgörande lägen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *